PELABURAN

Membeli dan menyimpan bagi tujuan pelaburan saham, bon debentur, nota, obligasi dan sekuriti dan segala jenis dan perihal harta mudah-alih dan tidak-mudah-alih yang lain.
Menawarkan rundingan kewangan untuk menilai projek dan menyediakan pelabur untuk projek bagi pihak pelanggan.

1. Merealisasikan Strategi

Merealisasikan strategi adalah keupayaan sesuatu organisasi untuk merealisasikan hala tuju strategi mereka.
Kebanyakan syarikat menyedari strategi mereka terlalu terlambat.
Alasan utama terletak pada visi yang terhad terhadap strategi para pengurus eksekutif.
Cara lain ialah dengan melihat realisasi strategi sebagai proses penemuan.
Dalam perspektif ini, mereka yang berada di dalam organisasi mesti belajar untuk meletakkan strategi itu sebagai satu amalan.

Berdasarkan pendedahan dan kepakaran kami di dalam industri ini, kami mengenal pasti realisasi strategi terdiri daripada pengurusan dua proses yang berbeza:

1) Proses Maklum Balas Strategi
2) Proses Mempromosi Strategy

Proses maklum balas strategi adalah mengenai penyediaan hala tuju dan cara mendapatkan hasil, sementara itu proses mempromosi strategi adalah mengenai kemudahan berdialog dan membuat perubahan terhadap seseorang.

• Proses maklum balas strategi adalah mengenai perancangan dan pengawalan yang berkesan untuk mendapatkan fokus dan disiplin.
Ia juga memberi tumpuan dan disiplin kepada pihak pengurusan untuk melaksanakan strategi dengan menterjemahkan strategi ke dalam objektif, sasaran, rancangan dan petunjuk prestasi;

• Proses promosi strategi adalah tentang mempengaruhi dan mengubah tingkah laku untuk menyelesaikan dilema strategi.
Ia juga bertujuan untuk memudahkan pembelajaran organisasi dan membolehkan intervensi pengurusan (eksekutif) untuk mengubah sikap dan menyesuaikan arah strategi.

Strategi || Kawalan || Sikap || Warisan;

Kesemua empat elemen ini merupakan model untuk merealisasikan strategi.
Kami memastikan anda merealisasikan pelan strategi anda dengan berkesan mengurus dan menyelaraskan keseluruhan penjajaran strategi anda dengan cara penyampaian, latihan dan pelatih untuk mencapai yang terbaik.

2. Pengurusan Portfolio Projek

Jika anda menjalankan lebih daripada satu projek, Pengurusan Portfolio Projek akan timbul.
Setiap portfolio projek perlu dinilai berdasarkan nilai perniagaan dan pematuhan kepada strategi perniagaan.
Objektif utama pengurusan portfolio projek adalah untuk mengoptimumkan hasil portfolio projek bagi mendapatkan faedah yang mahu dicapai oleh organisasi.
Portfolio harus dirancang untuk mencapai manfaat atau tujuan perniagaan yang jelas.
Sekiranya kita menguruskan pelbagai projek, penting untuk mengetahui bagaimana setiap projek dilaksanakan, dimana kesan setiap projek pada portfolio adalah sama pentingnya.

Bekerja di peringkat portfolio bermakna berurusan dengan pelbagai laporan status dan boleh menyebabkan maklumat yang berlebihan.
Hanya maklumat yang relevan harus dilancarkan dan dibentangkan di setiap peringkat dalam organisasi, menurut kesesuaian.
Di peringkat VP eksekutif, anda mungkin akan memberikan ringkasan prestasi, kemajuan dan pengukuran anggaran terhadap kos sebenar dan kos.
Kami membantu anda menguruskan portfolio produk anda dengan melakukan aktiviti berikut:
Pengukuran kos dan faedah // Laporan kemajuan // Komunikasi data projek kritikal, contohnya, papan pemuka eksekutif // Sumber dan perancangan kapasiti // Penjejakan kos dan faedah.

Anda boleh menghantar e-mel kepada info@rpo-jobs-logic.com.my dan kami akan jawab dalam masa 24 jam.


HUBUNGI KAMI

RPO JOBS LOGIC SDN. BHD.
3-10 Block B, Phileo Damansara II,
No. 15 Jalan 16/11 Off Jalan Damansara,
46350 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia.

: 03-7954 7059
: 03- 7954 0059

PAUTAN PANTAS

   Laman Utama
   Mengenai Kami
   Perkhidmatan
   Latihan
   Pengambilan Pekerja
   Hubungi Kami

RPO JOBS LOGIC

RPO membawa maksud Perekrutan, Pengurusan Projek dan Servis Khidmat Luar. Syarikat ini secara amnya berpengalaman lebih daripada 150 tahun dalam industri makanan dan pemprosesan makanan.

MAKLUMAT LANJUT

SERTAI KAMI

Kami bercadang untuk menjadi sebuah syarikat yang memberi peluang kepada pekerja dapat berkembang maju sebagai individu atau sebagai satu pasukan.

MAKLUMAT LANJUT
ms_MYBahasa Melayu